søndag 7. februar 2010

Søndagsmiddag for a mor


I dag har jeg snekret sammen en treretters for mamma har vært på besøk.

Vi startet med fritert scampi, som er fritert med sesamfrø og brødkrumme. Disse serveres med søt chilisaus for dipping. Husk å fjerne tarmen på scampien.

Den marineres så i en blanding av to fedd hvitløk, 2 ss fishsauce og 2 ss oystersauce. Dette helles over i litt tid før du skal fritere.

Scampiene dyppes så i hvetemel, i en blanding med to rørte egg og til slutt i brødkrumme og sesamfrøblanding. Friteres i soyaolje til de blir gylne. La de renne av på papir før de serveres.

Så gikk vi over til hovedrett og det var en Rogan Josh med kyllinglår. Sausen er laget fra bunnen av med de herligste krydderier. Blant annet; koriander frø, koriander blader, Gurkemeie, Garam masala, Spisskum, Paprika, syltet paprika, piri piri og en fersk chili. Kjøres i kvern. Husk å varme opp en del av krydderne før du bruker de og bruk en morter for å knuse de. Da får du ut best smak og aroma. Helles oppi kjøttet sammen med litt kokosmelk.

Kyllinglår er litt herk og beine ut, men blir veldig godt. Det er litt mer smak i de enn i brystet. Denne retten er også veldig god med lammekjøtt. Må kokes opp mot tre timer.


Måltidet ble avsluttet med herlige sjokoladefondanter. Det er ikke alltid så lett å få den perfekt. Så ettersom dette er en ærlig og upretensiøs blogg viser jeg resultatet som det er:
Den ble server slik bare til meg, de andre fikk spise den i formen sin. Fondanten ble servert med en hvit sjokolade saus med lime og pasjonsfrukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar