Ingredienser:
- 3 grillet el. syltet paprika, gjerne på glass eller grillet selv hjemme.
- 1 liten fersk chili finhakket
- ca 7 ss Extra Virgin olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 2 bokser hermetiske tomater (her kan man også skolde selv, men tar unødvendig lang tid)
- 5,5 dl kyllingkraft (jeg bruker kyllingfond)
- Salt & pepper
- 2 ss rødvinseddik
- 2 never basilikum
- 1 mozzarella
Hakk opp grillet/syltet paprika, salt og chili. Dette freses i olje. Tilsett hvitløk også, freses videre. Tilsett så tomatene og rødvinseddik og la det koke en 5-10 minutter. Hell over i blender og kjør det til fin suppe. Hell tilbake i kjelen og tilsett kraften. La koke ca 15 minutter.
Mens dette koker, hakker du opp basilikum. Hell den over i en morter, sammen med en dråpe rødvinsedikk og litt olivenolje. Bruk morter til det blir en grønn "saus". Tilsett litt salt.
Suppen serveres med noen biter mozzarella i bunnen av skålen, suppe over og litt basilikumsaus på toppen. Til basilikumsausen er det også godt med litt pinjekjerner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar