tirsdag 9. februar 2010

Hjemmelaget tomatsuppe

I dag har jeg laget en deilig hjemmelaget tomatsuppe for "The Drain" og meg. Det ble litt snaut for han, men kallenavnet er jo for en grunn. Suppen er lett å lage og smaker mye bedre enn posesuppen, selv om den også er god om den pimpes litt.

Ingredienser:
  • 3 grillet el. syltet paprika, gjerne på glass eller grillet selv hjemme.
  • 1 liten fersk chili finhakket
  • ca 7 ss Extra Virgin olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 bokser hermetiske tomater (her kan man også skolde selv, men tar unødvendig lang tid)
  • 5,5 dl kyllingkraft (jeg bruker kyllingfond)
  • Salt & pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2 never basilikum
  • 1 mozzarella
Sånn gjør du:
Hakk opp grillet/syltet paprika, salt og chili. Dette freses i olje. Tilsett hvitløk også, freses videre. Tilsett så tomatene og rødvinseddik og la det koke en 5-10 minutter. Hell over i blender og kjør det til fin suppe. Hell tilbake i kjelen og tilsett kraften. La koke ca 15 minutter.

Mens dette koker, hakker du opp basilikum. Hell den over i en morter, sammen med en dråpe rødvinsedikk og litt olivenolje. Bruk morter til det blir en grønn "saus". Tilsett litt salt.

Suppen serveres med noen biter mozzarella i bunnen av skålen, suppe over og litt basilikumsaus på toppen. Til basilikumsausen er det også godt med litt pinjekjerner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar