torsdag 28. januar 2010

Tagliatelle med asparges og urter

I dag serverte jeg tagliatelle med fløtebasert saus med asparges og urter. Det er en god og enkel rett og ble konsumert foran tv'en mens vi så klassikeren "Døden på Oslo S". En flott kombinasjon.

Kanskje by på en oppskrift også da. Du trenger:
500gr asparges
500gr fersk tagliatelle
3dl fløte
4 fedd hvitløk (hvorav tre er hele og ett finhakkes)
4 ss urter (basilikum, bladpersille, oregano og evt timian)
120gr revet parmesan
Olivenolje

Sånn gjør du:
Del aspargesen i biter av 2 cm, kok den i vann til den er mør. Hell fløte i en ny kjele og tilsett de hele hvitløksfeddene. La fløte koke opp til feddene er møre. Ta ut hvitløkene. Stek den hakkede hvitløken i olje til den er myk. Tilsett fløte og urter. La koke til den er litt tykk. Kok opp tagliatellen. Bland den sammen med asparges, fløten og parmesan. Server. Jeg tilsatte litt av parmesanen i fløten først. Det funka fint. I tillegg tilsatte jeg litt kyllingfond i fløten for litt smak.

Enjoy! Detta fikser du!

Kilde: "Pasta - en lidenskap"

1 kommentar: