fredag 29. januar 2010

Fredagspizza, champagne og gullrekka

I dag fikk "The Drain" velge middag og det ble pizza. Dette er langpanne pizzaen jeg lager. God og tradisjonell. Ettersom Gullrekka ikke har begynt enda så nyter vi pizzaen til klassikeren "Fucking Åmål".

Her er alt kuttet og klart. Da går alt så meget bedre. Når jeg lager pizzabunn er det like greit å dra på litt på mengden, slik at man kan ha gode og ferske rundstykker eller loff til dagen etter.

Bildet er tatt på mitt drømme kjøkken som er levert av Engans Snekkeri, de er også skikkelig flinke på trapper og garderober. De leverer også til avtalt pris og avtalt tid.

Oppskrift på bunnen inkl rundstykker/loff:
- 700 gr hvetemel
- en halv pose tørrgjær
- 2 ts salt
- 2 ss olivenolje
- litt over 4 dl lunket vann

Eltes i minimum 5 minutter, gjerne med kjøkkenmaskin. Ta ut delen som passer til bunn og la den andre heve til rundstykker. Kjevle ut pizzadeigen og la den hvile på platen i ca 20 minutter. Om du vil ha ekstra sprø bunn gnir du inn platen med et tynt lag olivenolje.

Ingredienser i fyller:
- 500g kjøttdeig
- to redd hvitløk
- en gul løk
- paprika
- purre (jeg synes det er veldig godt)
- litt champignon
- et glass tomatpure
- creme fraiche
- krydder: salt, pepper, timian, oregano, basilikum, paprikapulver, cayennepepper osv

Stek kjøttdeigen, tilsett hvitløk og løk. Så de øvrige grønnsakene. Tilsett tomatpure og cremefraiche. Dette blir godt. Om du har åpnet rødvinen alt så tilsett litt av den også. Helles over bunnen og masse god Norvegia på toppen. Stekes første 20 minuttene i bunnen av ovnene på 225 gr og settes i midten de siste 10-15 minuttene. Yummy.

I dag serveres pizzaen med en deilig Lanson champagne.

Her er endelig resultat:

2 kommentarer:

  1. hvordan skremmer du hvitløken mest effektivt, siden den skal være redd? :)

    SvarSlett
  2. Late som om du ikke skal bruke den og så chop chop

    SvarSlett