mandag 1. mars 2010

Kalkunbryst på en søndag

I går disket jeg opp med urtemarinert kalkunbryst, mandelpotetpuré og en urtesaus. Det smakte godt, men veien dit var ikke enkel. Den dumme oppskriften jeg brukte sa at brystet skulle steke i ovn under folie i 40 minutter på 160 grader! Da rakk ikke kalkunen å bli varm i overflaten en gang. Så den som får til dette må gjerne si ifra. Jeg endte opp med å sette i steketermometer og ta den ut når det sto på 70 grader. Det ble saftig og godt, men over en time på overtid.

I mens fikk potetpuréen holdes varm i ildfast form med lokk i ovnen og sausen fikk absolutt godgjort seg...

Og ikke nok med det ringte muttern mitt i stappelaginga så den skar seg også og så ut som ei suppe. Du ser rett og slett ikke forskjell på sausen og stapp på bildet :) Men er det ikke smaken som teller da? Og godt var det i alle fall!

1 kommentar:

  1. Urtesausen ble laget på følgende vis:
    1 løk fin-fin-finhakket
    2 ss hakket timian
    1 eggeplomme
    3 ss fløte
    1 dl hvitvin
    4 dl kylling/hønsekraft
    3 ss hvetemel
    2 ss smør

    Smelt smøret og stek løken i dette til den er blank og myk. Tilsett melet og rør godt. Spe med hvitvin og kraft, rør godt hele tiden så det ikke blir klumper. La det småkoke i minimum 5 minutter. Sett kjelen til side og tilsett timian og litt salt. Bland en eggeplomme med fløten og hell dette oppi. Må IKKE koke etter dette.

    SvarSlett